Programma Donderdag 13 november

Keynotes


Verpleegkunde met impact: dans van praktijk, onderzoek, beleid en onderwijs

Anneke van Vught en Sabine op 't Hoog

info volgt nog



Winstuitkering en een TikTok dansje in de dagelijkse zorg?

Steeds meer op winstgerichte partijen zien de zorg als een aantrekkelijke en winstgevende markt.  

Denk aan kleinschalige ouderenzorginstellingen en aan digitale zorgplaforms die ZZP-verpleegkundigen een medium bieden om te worden gematcht met een zorginstelling voor een openstaande dienst of opdracht. Naast deze nieuwe zorgaanbieders en ‘zorgfixers’ zien we steeds vaker verpleegkundigen en andere zorgverleners op TikTok voor een vrolijk dansje of een serieuze noot over hun beroep en de zorg. Deels om zichzelf en hun professionaliteit te etaleren en zo nieuwe zorgopdrachten binnen te halen.  

Wat betekent dit voor de zorg en het verpleegkundig beroep? Wat kunnen we hiervan leren en waar liggen de grenzen van de commercialisering van (verpleegkundige) zorg? Hoor er meer over tijdens deze lezing.  

Over de spreker

Iris Wallenburg is verpleegkundige (nurse practitioner) en hoogleraar sociologie van de zorg bij de Erasmus Universiteit.

Praktische informatie

  • Locatie: Experience Center (Geert Grooteplein 15, Nijmegen)
  • Tijd: 9.00 - 17.00 uur
neem contact op

Deelsessies


Ontwerp je innovatiebooster

Leonie van Houten en Yvonne Geurts

lees meer

Ontwerp je innovatiebooster

Wil jij meer impact maken met innovatie in je team? In deze creatieve en energieke workshop ontdek je waarom goede ideeën soms stranden – en hoe jij dat kunt voorkomen. Je gaat aan de slag met een herkenbare situatie uit je werk, leert hoe mensgericht innoveren werkt en ontwerpt samen met collega’s een concrete ‘innovatiebooster’. Een hulpmiddel dat je direct kunt toepassen in jouw praktijk. Deze sessie geeft je frisse energie, slimme inzichten en vooral: een actie die wél werkt. 

Over de sprekers

Leonie van Houten en Yvonne Geurts zijn design innovators bij de Health Innovation Labs van het Radboudumc.



Verpleegkundige zorg leuker en makkelijker. Veranderen doen we samen.

Loop jij dagelijks in je werk tegen dingen aan die je anders zou willen zien? Vind jij dat het soms handiger of sneller kan? Team Robotics Rijnstate kijkt graag naar processen die slimmer ingericht kunnen worden om jou heel wat werk en energie te besparen. Zo wordt het werk leuker, makkelijker en efficiënter.  

Over de sprekers

Sharon Peppelman en Marjolein Drent werken beiden als adviseur en projectleider Nursing Robotics bij Rijnstate.

 



Het gebruik van AI voor verpleegkundige protocollen

Het actualiseren van protocollen kost vaak veel tijd en capaciteit. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid beschikbare wetenschappelijke kennis snel toe. Kunnen we daar samen met AI slimmer gebruik van maken? In deze interactieve sessie ontdek je de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in de verpleegkundige praktijk. Na een korte introductie ga je samen met collega’s aan de slag. Je wordt geprikkeld om anders te denken over innovatie en gaat naar huis met frisse ideeën over hoe technologie jouw werk kan versterken – vandaag én morgen. 

Deze sessie is interessant voor verpleegkundigen, onderzoekers en andere zorgprofessionals die zich bezighouden met richtlijnen, innovatie en digitale ondersteuning in de zorg. Er is geen voorkennis van AI nodig: jouw praktijkervaring is de belangrijkste input. 

Over de sprekers

Berte van Zeist is regieverpleegkundige en verpleegkundig wetenschapper bij Rijnstate.

Paul Rood is senior onderzoeker bij HAN University of Applied Science en bij Rijnstate.



Digital Health Challenge Lab: van idee naar impact

Ben jij klaar om het verschil te maken in de digitale gezondheidszorg? Tijdens deze interactieve sessie duiken we samen in het Digital Health Challenge Lab: een innovatieve aanpak waarin samenwerking, urgentie en creativiteit centraal staan. DHCL helpt inwoners, teams, organisaties en netwerken om complexe zorgvraagstukken te tackelen met oplossingen die er werkelijk toe doen – voor patiënten, zorgverleners én de samenleving. Aan de hand van prikkelende stellingen en co-creatie-opdrachten verkennen we wat werkt, waar de knelpunten zitten, en hoe je als groep tot vernieuwende ideeën komt. Of je nu werkzaam bent in een de wijk of in een zorginstelling, ziekenhuis, zorginnovator bent, of vanuit beleid of onderzoek meedenkt: jouw perspectief telt.  

Over de spreker

Tom van de Belt is senior onderzoeker bij het Lectoraat Technologie voor Gezondheid, HAN University of Applied Sciences.



De verpleegkundig specialist: innovatie in passende zorg in de wijk- en verpleeghuiszorg

Binnen de gezondheidszorg zien we een toename van patiënten met multimorbiditeit (meerdere chronische aandoeningen tegelijkertijd die elkaar onderling beïnvloeden). De betrokkenheid van meerdere specialismen heeft veelal als effect dat het totaaloverzicht ontbreekt. Dit kan leiden tot inefficiënte zorgtrajecten, hogere kosten, belasting voor de patiënt en een verminderde kwaliteit van leven. De verpleegkundig specialist als generalist kan bijdragen aan een geïntegreerde en persoonsgerichte aanpak, waarbij het medische, verpleegkundige en sociale domein worden geïntegreerd. Tijdens deze sessie krijg je op een interactieve wijze zicht op innovatie in de ouderenzorg vanuit het perspectief van de verpleegkundig specialist. Je wordt aan het denken gezet wat dit voor jouw organisatie en jouw rol kan betekenen. 

Over de sprekers

Erwin Joosten is hoofddocent Veranderkunde en Leiderschap bij de Master Advanced Nursing Practice van de HAN University of Applied Sciences. De deelsessie wordt mede verzorgd door Suzanne Koning, Jeffrey Hulzentop, Anouk Egberts, Hasse Jagerszky, Ellen van Meerten en Karlijn Peters. Allen werkzaam als Verpleegkundig Specialist. 


Bruggen bouwen naar passende zorg!

Anneke van Vught en Sabine op 't Hoog

info volgt nog